donderdag 29 oktober 2009

Fratelli Resto Awards 2oo9!!!

Op algemene aanvraag van zeker twee mensen heb ik de eer u de awards van dit restaurantweekend te presenteren!



And the winner is...

De "komen eten!"-award gaat naar Peter, omdat hij er niet alleen voor gezorgd heeft dat eetlustigen effectief iets op hun bord kregen, maar dat dit ook nog eens minstens 25 euro waard was! (Volgens onze pa zelfs 60 euro...we zullen al nieuwe kaarten drukken voor 2010, we gaan nogal winst maken)

De I'll make him an offer he can't refuse-award gaat naar Kathy, die ook dit jaar de tombola voor haar rekening nam en met een plastiek zakske en wat roze papierekes in één weekend meer geld heeft binnengehaald dan dat ik op een maand verdien (ni da ge daar zo heel veel lotjes moet voor verkopen)...
(Mensen die de titel van de award niet begrijpen moeten dringend The Godfather zien)

De proper opscheppen-wazda?-award: Ons Eveline, die tegen het einde van den avond meer dessert in haren t-shirt had hangen, dan dat er op het buffet stond

De wat gebben we nu heleerd?-award: Voor iedereen die in de keuken iets geleerd heeft van SOS-Peter

De vindt eens een nieuwe fruitsoort uit-award: Voor Kim, die iedereen zaterdagavond cava met "miloen" heeft laten drinken (volgend jaar gewoon banaan in de cava, om verwarring te vermijden)

De we LOVE de restaurantdagen-award: Tim Van Lancker en vriendin, die het zo lekker vonden dat ze gewoon twee keer zijn afgekomen

En de creatief combineren-award gaat naar de Fik voor zijne "Cola-Fratelli"

Verder nog een eervolle vermelding voor:



  • Het volledige Fratelli-bestuur, omdat het zonder hunnen organisationelen inbreng het volgend jaar Dr Oetker-restaurantdagen zijn op mijn appartement. Terwijl de meeste van hun kinderen op dit moment vooral passief lid zijn van de club.


  • Alle vrijwilligers, omwille van drie dagen niet aflatende inzet met als enige beloning eeuwige dankbaarheid en onvoorwaardelijke liefde van de renners. En ook wel gratis eten. (Das toch de reden dat ik daar elk jaar sta. Zelf ni moeten koken én gratis eten...life just doesn't get any better than that.)

En last but not least, de award voor restaurantpersoonlijkheid van het jaar: *tromgeroffel*, subtiele baslijn, gitaarsolo eindigend in cimbaalslag: Audrey! Oververdiend voor twee dagen het vuur uit haar sloffen lopen en het op onnavolgbare wijze ondersteunen van de hele organisatie. En dat dan nog als sympathisant van een club die eigenlijk de hare niet is. Audrey, wij danken u!

Eventuele aanvullingen zijn altijd welkom, als ik zelf nog briljante ingevingen zou krijgen, zet ik ze er ook nog bij...

Geen opmerkingen: