woensdag 4 september 2013

't WK is gedaan

En de conclusie is dat België goed gescoord heeft met een derde plaats in de medailletabel.


Toegegeven, zonder de 4 gouden medailles, waarvan er 3,33 van den Bart zijn (0,33 van Jore en 0,33 van Tim) hadden we wel wat lager gestaan in de medailletabel.
Anderzijds, hetzelfde geldt voor Italië, waar Francesca Lollobrigida voor 4 van de 5 gouden medailles tekende



Italië dat dit WK trouwens populairder was dan ooit, als enig land dat nog hier en daar een medaille van de Colombianen kon afsnoepen.

Viva Colombia! / Viva Colombia?

De meningen over de Colombianen zijn verdeeld, met 52 medailles waarvan 32 gouden zijn ze met voorsprong de sterkste natie op het WK. Hoe doen ze het? Keihard trainen, ongetwijfeld. Skeeleren is voor de atleten in de Colombiaanse delegatie een fulltime job.
Maar toch... gouden medailles op zowat alle sprintnummers en als het even kon de zilveren ook nog, liefst met een halve seconde voorsprong en een wereldrecord erbij. Zo'n prestaties doen altijd vragen rijzen.
Maar laten we ze voorlopig het voordeel van de twijfel geven, het een prachtig skeelerland noemen en proberen hun voorbeeld te volgen.

Tenslotte, wij Belgen met een minilandje met een minidelegatie hebben ook geen klagen gehad dit WK. Anders is het voor onze noorderburen, die ondanks een zeer succesvol EK tot de laatste dag van het WK hebben moeten wachten op een gouden medaille.

Maar ondertussen wordt het WK alweer stilaan vergeten door de toeschouwer en blijven van de prestaties van de voorbije weken alleen de statistieken over.

Tenzij ge zo nen trui in uw kamer hebt hangen natuurlijk...


Geen opmerkingen: